Margot Krikhaar

WR2 Foto Margot 28-29 mei 2011Margot werd in 1961 geboren in Australië, maar verhuisde op driejarige leeftijd naar Nederland, het geboorteland van haar ouders. Ze groeide op in een klein dorp in Limburg en woonde later op verschillende plaatsen. Na de middelbare school ging zij Nederlands studeren aan de Universiteit van Nijmegen. Na haar afstuderen had ze verschillende beroepen, waaronder redactrice in de boekenuitgeverij, begeleider van een ondernemingsraad en counsellor en trainer in haar eigen praktijk. In 1997 werd Margots zoon geboren.

Margot heeft haar leven altijd als een leerproces en een ontwikkelingsweg ervaren. Ze voelde zich niet erg gelukkig en wist niet goed wat ze wilde met haar leven. Vaak had zij het gevoel ergens in gevangen te zitten, zonder te weten waarin. Toen Margot begon te schilderen kwamen er in het schilderproces diepe emoties naar boven. Dat bracht haar ertoe therapieën en groepswerk te volgen. Zo werd een langdurig proces van heling, groei en transformatie in gang gezet. Vanuit haar eigen ervaringen besloot ze ook anderen te gaan begeleiden. Ze volgde daartoe een aantal opleidingen. Door haar inzichten en ervaringen te delen met cliënten en cursisten, leerde ze ook zelf veel.
De weg die Margot ging was niet alleen een zoektocht naar zichzelf, maar ook naar God. Haar behoefte aan inkeer en spiritualiteit werd steeds groter. Zij maakte kennis met diverse spirituele vormen en richtingen.
In 1999 stond ze op een keerpunt haar mijn leven. Alle doelen in haar leven – relaties en werk – leken mislukt. Ze stond open voor een nieuwe benadering. In die tijd kwam zij aanraking met Een cursus in wonderen. Intuïtief herkende ze haar spirituele pad en Jezus als haar leraar. Ze begon de Cursus te bestuderen en te oefenen in vergeving. Margot realiseerde zich dat dit de bevrijding zou geven die ze zo lang gezocht had. De Cursus leerde haar dat het uitsluitend haar keuze voor het ego was die haar gevangen hield, en dat ze die keuze kon veranderen door te vergeven en zo los te komen van het ego. Het ervaren van de totale bevrijding die dat opleverde was iets waar ze zich elke dag opnieuw dankbaar voor voelde.
Margots eigen ervaringen hebben haar duidelijk gemaakt waar het pad van de Cursus naartoe leidt: naar liefde, vrede en vreugde en de gelukkige hereniging met onze Goddelijke Bron. Volledige vergeving betekent dat alle pijn geheeld wordt en alle angst verdwijnt. Dit gaf haar de motivatie en inspiratie om, onder leiding van haar innerlijke leraar, de Cursus uit te dragen en andere studenten in hun proces te ondersteunen.

In januari 2011 werd bij Margot borstkanker geconstateerd. Vanaf januari 2011 hield zij ruim een jaar lang een digitaal dagboek bij (jan. 2011 – jan. 2012), getiteld ‘Notities over kanker en gezondheid‘.

Margot KrikhaarOp woensdag 22 mei 2013 heeft Margot haar lichaam zachtjes terzijde gelegd. Haar taak in de wereld is volbracht, het was tijd het aardse toneel te verlaten. Er is een verslag door Dineke Dekker van Margots laatste dag toegevoegd aan het digitale dagboek. Van de crematiebijeenkomst in besloten kring is een programma overzicht beschikbaar. Ook een foto van Margot (april 2013) kun je downloaden. Vele mooie berichten zijn geschreven in het digitale condoleanceregister, dat een jaar online beschikbaar is geweest.

De boodschap die Margot ons nalaat in de vorm van boeken, artikelen en lesmateriaal leeft voort. De Stichting Ontwaken in Liefde is opgericht om deze nalatenschap te beheren en zal hierin zijn functie met veel liefde vervullen. Het bestuur van de stichting bestaat uit Annelies Ekeler (voorzitter), Debby Kamp (secretaris), Dineke Dekker (penningmeester) en Nicolien Gouwenberg (algemeen lid).