Een cursus in wonderen

eciwEen cursus in wonderen (A Course in Miracles) is een boek dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd doorgeven aan Helen Schucman, een Amerikaanse vrouw. Het is inmiddels in vele talen vertaald, waaronder het Nederlands*.

Het boek bestaat uit drie delen: het Tekstboek, het Werkboek en het Handboek voor leraren. Een vierde deel is naderhand opgetekend onder de titel ‘Aanvullingen op Een cursus in wonderen’, met de onderdelen Psychotherapie en Het lied van het gebed. Inmiddels zijn deze aanvullingen opgenomen in het boek zelf. De Cursus is bedoeld als zelfstudieboek.

Een cursus in wonderen is een weg die je helpt om los te komen van het ego. Dat doe je door naar je ego te kijken, zonder je ermee te identificeren. Je neemt afstand van het ego. Zo kom je er los van en bereik je de liefde. De Cursus biedt vergeving aan als een praktische weg naar innerlijke vrede en naar de herinnering van God.
Liefde is de weg die je gaat, onder leiding van de Heilige Geest als je Gids en Jezus als je innerlijke leraar. De weg van de Cursus is een pad van liefde dat je terugvoert tot je werkelijkheid en je bestemming in God.

Uitgebreide informatie over Een cursus in wonderen vind je onder Artikelen. Klik vervolgens op het artikel: Wat is Een cursus in wonderen? Ontstaan, theorie en praktijk.

*Het boek (Nederlandse vertaling) is verkrijgbaar in de boekhandel en tevens te bestellen bij Stichting Miracles in Contact, waar je ook de Cursus in het Engels en in vele andere talen (o.a. Duits, Frans, Spaans) kunt kopen. Zie onder links.